Apparatuur

Bij EXIT 399 geloven we na al die jaren nog steeds dat mensen het verschil maken. Je moet ze echter wel de juiste tools geven zodat ze zich op het creatieve werk kunnen concentreren.

Dit -beknopte- overzicht van soft- en hardware helpt al die creativiteit te kanaliseren.

DE HELE POSTPRODUCTIESTUDIO GELINKT AAN ÉÉN CENTRALE MEDIASERVER

Om het onszelf en vooral u gemakkelijk te maken wordt de hele studio bediend door één centrale mediaserver: de Dynamic Drive Pool (of DDP) van Ardis Technologies.

Deze werkwijze zorgt niet alleen voor flexibiliteit in uitwisseling van beelden. Er kan ook vanuit meerdere montagecellen gewerkt worden aan éénzelfde project, op hetzelfde moment.

Ook de audio postproductie maakt gebruik van deze centrale opslagruimte. Uitwisseling van bestanden tussen de montagecellen, grafische stations en audiopost gebeurt dus vliegensvlug en met groot gemak.

DDP server

Audio-postproductie op Pro Tools

EXIT 399 bleef sinds 1998 trouw aan Fairlight voor audio-postproductie.

Daar is nu een einde aan gekomen met de installatie van onze gloednieuwe Pro Tools 12, met S3 console en Dock. Bovendien werd de supersnelle MacPro volgestouwd met krachtige plugins voor een geavanceerde audio-afwerking.

Heel bedrijfszeker, supersnel voor audio-editing en perfecte uitwisseling met alle montagesystemen. De uitwisselbaarheid met zowel AVID als Adobe Première gebeurt seamless...

Montage op MacPro

Voor twee van de montagecellen koos EXIT 399 voor de meest robuste MacPro computers waarop zowel AVID als Adobe Premiere montagesoftware staat. Zo is de freelance editor van je keuze niet gebonden aan één bepaalde soft, best of both worlds.

De derde cel draait op een krachtige HP Z400. Alle drie de cellen werken met AVID Symphony en zijn verbonden met de DDP server van Ardis Technologies.

Los van de full option montagecellen hebben we nog enkele AVID computers om tussendoor beelden in te laden of masters te exporteren. Zo hoeven we geen montagecellen onnodig te blokkeren.

Grafische stations

Naast onze montageboxen vindt u de grafische stations voor Photoshop voorbereiding en After Effects jobs. Ook deze MacPro werkstations zijn op de DDP centrale mediaserver aangesloten en alle materiaal is dus onmiddellijk in de montagecellen beschikbaar.

Bij EXIT 399 geen gedoe meer met losse schijven of trage export over netwerk.

 

VISIE & PRE-CUTTING op iMac

In de Loungeruimte staan nog eens 10 iMacs opgesteld. Alle 10 zijn ze aangesloten op onze DDP-beeldserver en kan je dus je rushes bekijken of visioneren.

Met voldoende kennis of durf kan je hierop zelfs al pre-cutten, met de AVID Media Composer software. Je opent je ruwe montage daarna in de ‘echte’ montagecel, … en je bent snel vertrokken voor het zware werk!

Op deze manier kan alle montagetijd efficiënt benut worden om strakke deadlines te halen.