FAQ

Op deze pagina vindt u een greep uit de vaak voorkomende vragen van onze klanten. Indien u hiermee geen antwoord op uw specifieke vraag hebt, vul dan het vragenformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

 • Werken jullie altijd per uur?

  Neen, helemaal niet.

  Vaak wordt er met aannemingsprijzen gewerkt omdat dat voor beide partijen rust brengt. Vraag gerust hoe dit in z'n werk gaat.

 • Moet ik altijd een hele dag montage of klankafwerking boeken?

  Neen, natuurlijk niet. U kan per uur boeken, per dag of voor een langere periode. Het spreekt vanzelf dat langere boekingen iets beterkoop zijn dan uurboekingen.

 • Kan ik ook buiten de kantooruren bij EXIT 399 terecht?

  Ja en neen.

  Ja, omdat wij wanneer het vooraf aangekondigd werd graag dat beetje extra doen. Neen, omdat we geen echte permanentieservice kunnen verzorgen om 24/24 stand-by te staan.

 • Hoe moet ik materiaal aanleveren?

  Er zijn heel veel manieren om audio- of beeldmateriaal voor bewerking aan te leveren. U vindt hiervan een gedetailleerde beschrijving bij de technische info. Kort gezegd kan het op digitale betacam of in bestandsvorm voor de montages, en oa omf of aiff voor audiomixing.

 • Doen jullie ook enkel beeldafwerking?

  Ja hoor.

  Als u zelf uw videomontage doet of een freelancer inhuurt om op uw eigen montagesysteem te werken, dan is het mogelijk dat u niet tevreden bent over één of meerder aspecten van de finale afwerking.

  Het valt u op dat de verschillende beelden te veel onderling verschillen in contrast of kleurtemperatuur. Uw monteur kan niet goed overweg met het betitelen van uw programma of heeft duidelijk geen kaas gegeten van audio-mixing. Geen probleem, wij doen elk deelaspect van de postproductie zonder dat u zich engageert tot meer.

  U vraagt, wij draaien.

 • Kan ik enkel audio-afwerking bij EXIT 399 laten verzorgen?

  U monteert zelf een TV-programma of huurt een freelance monteur in voor een industriële video, maar de audio is een ander paar mouwen? Kom gerust bij ons langs om enkel de geluidsafwerking te doen. Wij zoeken voor u de gepaste muziek, geven het geheel meer vaart met een bijhorende sonorisatie en mixen het geheel af volgens de nieuwe audionormen die bij de zenders vanaf begin 2013 van kracht zijn.

  Zo kan u op uw beide oren slapen, uw productie zal positief opvallen tussen de overige uitzendingen!